Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dr. Öznur GÜR

Kendini Hatırla

Kendini hatırla…  Bu kendine vereceğin en büyük ödül.

Saçına bak, haftada bir o ballı nem maskesinden yap. Yüzünü temizle, sonra nemlendirici kremini sürmeyi unutma. Sporunu yap, günde 10.000 adım at. Sağlıklı beslen, avakado ve elma yemeyi de unutma. Eti, makarnayı fazla yeme, bol ıspanak yerken, yemeğin susuz yerinden, 6 kaşık ye. Aman pilav ve ekmek tüketme. Gluteni unutma. Bol su tüket, günde 3 litre iç. Su iyidir, su sağlıktır. Uyu, 8 saati geçme. Sağlığını hatırla…

Sabah akşam yoga yap, motivasyon müzikleri dinle. Yabancı dil öğren, 15 dakikanı ayır. Filme bak, kitap oku, müzik dinle. Haberleri unutma, genel kültürün artsın. Ailene zaman ayır, babanla ve annenle ilgilen, çocuklarını sev ve kucakla. Kedilerine mama verirken, sokak hayvanlarını da unutma. Yetimin başını okşa, yüzünden tebessümü eksik etme. Gül, gül ki dünya değişsin. Değişim senden başlasın ve yayılsın evrene. Bilerek hatırla.

Manevi hayatını düşün. Bol dua et, dua tüm kapıları açan anahtar. Kalbini temiz tut, niyetini salih. Dünya değişti diye, sen de kendini değiştirme. İnsan olduğunu hatırla. İşini sev, o senin ekmeğin ve dayanağın. Onu en layığıyla yap, hak et. İşini sev ve sevgiyle, ilgiyle yaklaş ona. Ağzının tadının, yaşamanın anlamının, işinden geçtiğini, gör ve farket. Kapıyı aralık bırakma.

Bir nedenle geldiğin bu hayata, şükret. Sana, yaşam için yeni bir sayfa açıldığına, buna şükret. Sevdiklerini ve seni sevenleri hatırla. Ona kimlerin ihtiyacı olduğunu, varlığınla kimlere hayat verdiğini, insan olduğunu unutma. Bilerek yada bilmeyerek yaşadığın bu günlerini, geçirdiğin hayatını, yaklaştığın sonu unutma.

Tüm bunları hayat rutinin olarak yaparken, kendini hatırla. Camdan gelen esintiyi hisset, gözlerini kapat ve kahveni yudumla. İçene yolculuk yap. Aldığın nefesin gücünü ve anlamını sorgula. Var olmanın, yaşamanın hakkını ver ve sen de insansın unutma… Hücrelerinde yolculuk yaparken, bolca şükretmeyi unutma.

Kendine zaman ayır, kendini hatırla ve bunu hiç unutmadan yaşamaya devam et… Bazen su akar yolunu bulur, düşünme, planlama. Öylesine yaşamayı unutma. Kendine bir ödül ver…

Sevgilerimle…

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER