Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsviçre’de Beypazarı maden suyu için tüketim uyarısı: ‘Yüksek miktarda bor tespit edildi’

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, Beypazarı marka maden suyunda yüksek miktarda bora rastlanması sebebiyle ürünün tüketilmemesi tavsiyesinde bulundu.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği

( GAZETE-SAĞLAM )  İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi (BLV) 15 Nisan Pazartesi günü Beypazarı marka maden suları hakkında bir uyarı yayınladı. Uyarıda maden suyunda yüksek düzeyde bor içeriğine rastlandığı ifade edildi. Uyarı metninde, “İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi (BLV), bahsi geçen markanın maden suyunun tüketilmemesini tavsiye eder. BAK-SAN GmbH firması da söz konusu ürünü derhal satıştan çekmiş ve ürünü geri çağırma işlemini başlatmıştır” ifadeleri kullanıldı.

‘SAĞLIK RİSKİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ’

Uyarıda ayrıca şöyle denildi: “Yapılan resmi kontroller kapsamında, Beypazarı markalı maden suyunda çok yüksek bor içeriği tespit edilmiştir. Sağlık riski göz ardı edilemez.”

Açıklamada, “Bu ürün nasıl bir tehlike oluşturuyor?” sorusuna da yanıt veren kurum, “Bor elementi doğal olarak yer altı sularında ve dolayısıyla kayalardan ve topraktan da gelebildiği için maden suyunda da bulunur. Borun fetüs gelişimini ve doğurganlığı etkilediği düşünülmektedir. Bu nedenle uzun vadede oluşabilecek sağlık riski göz ardı edilemez” dedi.

Uyarının hangi ürün için yapıldığı hakkında paylaşılan bilgide, ürünün 20 cc’lik, 14 Şubat 2025 son tüketim tarihli ‘Beypazari Karakoka Mineralwasser’ maden suyu olduğu belirtildi.