Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyaz Saray’dan Erdoğan açıklaması: Planlanmış bir şey yok

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, Biden’ın uçağında ‘Erdoğan’ın ABD ziyareti’ açıklaması yaptı: Ziyarete ilişkin programlanmış bir şey yok.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik

( GAZETE-SAĞLAM ) ABD yönetiminden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iptal edildiği iddia edilen 9 Mayıs’taki ABD ziyaretine ilişkin açıklama geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby’ye ABD Başkanı Biden’la New York’a giderken uçakta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyareti soruldu. Kirby “Programlanmış bir şey yok” karşılığını verdi.

VOA Türkçe’nin haberine göre bir gazeteci Kirby’e “İki hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beyaz Saray’ı ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan geçtiğimiz Cumartesi günü Hamas liderini ağırladı. Bu görüşmelerin konusu olacak mı? Ya da ziyarete gölge düşürür mü?” sorusunu yöneltti.

Kirby “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok. O nedenle bu konuda bir yorumum yok” ifadesini kullandı.

“Yaptığı görüşmeler konusunda konuşma işini Erdoğan’a bırakacağını” kaydeden Kirby, “Hamas’a, kim olduklarına ve neyi temsil ettiklerine ilişkin tutumumuz konusunda çok net olduk. Bu konuyu burada bırakıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye geçen Cumartesi günü basına kapalı bir görüşme yapmıştı.